Producten
SNOEIGEREEDSCHAP

Snoeischaren behoren tot de meest gebruikte attributen van een actieve tuinier. Er bestaan verschillende soorten, zoals aambeeld-scharen voor dood en heel hard hout, maar het meest gebruikt zijn papegaaienbek of by-pass snoeischaren. Voor rozen zijn er scharen met twee snijdende messen.
Met een snoeischaar knip je maximaal tot middelvingerdikte. Zijn de takken dikker dan een middelvinger, dan zijn er takkenscharen en sommige modellen kunnen zelfs 5 cm dikke takken knippen. Maar meestal gebruikt men takkenscharen tot takken van 3 a 4 cm dikte. Ook in takkenscharen bestaan aambeeldscharen voor dood en heel hard hout en papegaaienbek takkenscharen voor groen hout. Als de te snoeien takken dikker worden komen de zagen aan de orde. Er bestaan handige inklapzaagjes vanaf 13 cm, waarmee takken tot ongeveer 7 cm gezaagd kunnen worden, tot zagen met een blad van 60 cm en zitten de takken hoger dan hoofdhoogte gebruik dan een stokschaar.
In veel tuinen komen heggen voor en veel gebruikers knippen deze machinaal, maar je ontkomt er niet aan, maar om een strakke vorm te krijgen, is het beter om ook een hand-heggenschaar te gebruiken. Voor speciale toepassingen als vormsnoeien van buxus etc. is het aan te raden een schaar met smalle messen te gebruiken, ook voor bonsai onderhoud zijn speciale scharen.
Veel gebruikt aan het eind van het seizoen, als kleine snoeischaar, is onze BO105 bloemenschaar.
Bij iedere productgroep geven we advies over het onderhoud.De-BESTE-snoeischaar-ter-wereld-BAHCO
De BESTE snoeischaar..
Snoeischaren
Snoeischaren
Bloemenscharen
Bloemenscharen
Heggenscharen
Heggenscharen
Takkenscharen
Takkenscharen

Winkelwagen
Alle bedragen zijn inclusief BTW
Powered by CCV Shop software webshop