Producten
Schoffels en hakken

Gebruikers voor wie kwaliteit belangrijk is, zoals veel gemeenten en zelfstandige hoveniers, maar ook actieve tuiniers en moestuiniers, kiezen voor uitgesmede schoffels en hakken van gebroeders Denolf.
Schoffels en hakken van een goede kwaliteit zijn uitgesmeed, gehard en uitgegloeid en de enige soort schoffels die snijden. In Nederland is deze kwaliteit zeldzaam. De smederij maakt op de ambachtelijke manier, met een vuurtje en een hamer, gereedschap van uitmuntende kwaliteit.
Let bij de keuze van een schoffel op de breedte van het blad en de lengte van de steel. Met een smal blad kan men gemakkelijk ook in een volle border of tussen de rijen in de moestuin werken en met een breed blad maak je snel een groot stuk grond schoon.
Een mooie Essenhouten steel, vooral niet te lang, zorgt dat je met een rechte rug kunt werken hetgeen bij dit toch zwaardere werk een goede houding is.

Schoffelen gaat het best bij droog weer en als het onkruid nog klein is. In de zomer na wat regen schoffelen zorgt dat de grond wat minder snel uitdroogt.
Op wat zwaardere grond is het prettig werken met een hak, waarbij men het onkruid met wortel en al uit de grond haalt.
In gebieden met hele zware grond gebruikt men vaak een veld- of landhak.
De grindschoffel oftewel de "Dutch-hoe" is handig gereedschap om in grind- en gravelpaden te schoffelen. Door de stand van het blad werkt zo'n schoffel net onder de bovenste laag grind, snijdt daar het onkruid af, en laat het grind bijna allemaal op zijn plaats liggen.» Schoffels gesmeed » Tuinhakken gesmeed » Cultivators » Harken » Wielschoffel en rolschoffel

Winkelwagen
Alle bedragen zijn inclusief BTW
Powered by CCV Shop software webshop