Producten
SNOEIGEREEDSCHAP
Snoeischaren
Snoeischaren van het juiste model en de juiste maat voorkomen veel hand- en polsproblemen. Snoeischaren bestaan in veel vormen en van verschillende kwaliteit. De betere soorten snoeischaren hebben messen van gesmeed staal en zijn convex geslepen. Dit soort snoeischaren gaat vele jaren mee, ook bij veelvuldig gebruik.
De snoeischaren met een goede ergonomische vorm zijn voor actieve tuiniers aan te bevelen boven traditioneel gevormde rechte scharen. Door de stand van de handgrepen en het mes zal, tijdens het snoeien, de hand het minst belast worden. Japans stalen snoeischaren hebben meestal harder stalen messen, waardoor ze langer scherp blijven. Maar deze scharen moeten ook geslepen worden en door het hardere staal is dit lastiger te doen.
Aambeeld snoeischaren zijn gemaakt voor het snoeien van hard en dood hout en prettig in gebruik bij het snoeien van appelbomen en perenbomen.
Voor mensen met handklachten is het aan te raden een schaar te gebruiken met een kleinere snijkop. De snoeidikte is wat minder, maar het kost beduidend minder kracht.
De snoeischaren waarvan beide messen zijn geslepen, zijn gemaakt om fruitbomen, bessenstruiken, hard hout en rozen te snoeien. Hoe dikker de rug van het mes van een snoeischaar, hoe meer kracht er op de snoeischaar kan worden gezet.
Een voor ons klimaat meest geschikte snoeischaar heeft een snijdend mes en een aambeeld, waarbij tijdens het snoeien het snijdend mes het aambeeld passeert (papegaaienbek).
Een goede kwaliteit snoeischaar heeft een gesmeed mes en het snijvlak is geslepen onder een hoek van ca. 23 graden. Met een snoeischaarslijper kunt u het snijvlak eenvoudig goed scherp houden. Dat zorgt voor een minder kracht kostende snoeihandeling.
Ergonomische snoeischaren dragen bij aan het verminderen van spanning en overbelasting van spieren en botten.
Er zijn veel modellen snoeischaren, maar ook diverse afmetingen. Kies een schaar die goed bij uw hand past.
Bezig met laden...

Winkelwagen
Alle bedragen zijn inclusief BTW
Powered by CCV Shop software webshop