Producten
Spades gesmeed
Gebruikers waarvoor kwaliteit belangrijk is, zoals hoveniers, boomkwekers en bamboekwekers, kiezen voor spades van Denolf.
Een spade gebruikt men meestal voor het maken van plantgaten, het uitsteken van heesters en het spitten van grond. Al deze werkzaamheden vereisen tuingereedschap dat gemakkelijk snijdt en sterk is.
Belangrijk daarbij zijn: de lengte, de breedte en de dikte van het blad, de lengte van de steel en de houtsoort waaruit deze is gemaakt. Een klein en dun blad met een essenhouten steel weegt beduidend minder dan een dik of breed blad met een Hickory steel. Een dun blad is echter minder sterk en een Hickory steel is bijna niet te breken. 
Voor bijna alle toepassingen is het van belang dat een spade scherp is en scherp blijft.  Dit kan met uitgesmede, geharde en ontlaten spades. Uitgesmede koolstofstalen spades worden door het schuren in de grond als een mes zo scherp.
Uitsmeden gebeurt in de smederij op ca. 1100 graden, waarbij de smid het blad van de spade dun maakt waar het scherp moet zijn en dik laat waar het sterk moet zijn. 

 
Bezig met laden...

In onze tuin, op stevige kleigrond gebruikt mijn vrouw een damesspade, licht in gewicht en erg scherp en ik gebruik meestal een spitriek. Voordeel van de spitriek is dat de grond er niet aankleeft en super scherp.


Winkelwagen
Alle bedragen zijn inclusief BTW   
Powered by CCV Shop software webshop